Maailmanlaajuinen ponnistus hurrikaani Marian jälkeen

   

Tuhoisa hurrikaani Maria iski Puerto Ricoon 20. syyskuuta 2017. Baxter käynnisti hurrikaanin jälkeen maailmanlaajuiset toimet tukeakseen potilaita ja terveydenhuollon ammattilaisia Yhdysvalloissa ja auttaakseen työntekijöitä saarella.

Baxterin valmiussuunnitelman ja työntekijöidemme merkittävien ponnistusten ansiosta tuotantoa voitiin jatkaa Puerto Ricossa pienessä mittakaavassa jo viikon kuluttua myrskystä. Tuotantotahtia pystyttiin kiihdyttämään sen jälkeen, kun kaikki laitoksemme saarella saatiin kytkettyä sähköverkkoon vuoden 2017 lopussa. Alkuvuodesta 2018 saavutimme saman tuotantotason kuin ennen myrskyä. Nyt kaikkia saarella valmistettavia tuotteita on jälleen saatavilla.  

Kaikissa Baxterin laitoksissa Puerto Ricossa käytetään dieselmoottoreilla toimivia varageneraattoreita. Ne pitivät tuotannon käynnissä sähkönjakelun häiriöiden aikana, joita esiintyi viikkoja ja kuukausia myrskyn jälkeen ja joita saattaa vieläkin sattua.

Baxter on syvästi kiitollinen kaikesta tuesta, jota Yhdysvaltain Homeland Security -turvallisuusvirasto, Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto FDA, Yhdysvaltain hätäapuvirasto FEMA, Puerto Ricon energiaviranomainen PREPA ja Puerto Ricon kuvernööri Ricardo Rosselló ja hänen työntekijänsä ovat tarjonneet katastrofista toipumiseen.

Maailmanlaajuista tukea Yhdysvaltojen tuotetoimituksille

Baxter valmistaa Puerto Ricossa MINI-BAG- ja MINI-BAG Plus -järjestelmiä (”small volume parenterals” eli SVP-tuotteita). Niitä käytetään pääasiassa apteekeissa lääkkeiden valmistamiseen ja lisäämiseen tai lääkkeiden, aminohappojen ja tiettyjen valmiiksi sekoitettujen tuotteiden annostelua helpottamaan.

Baxterin tuotantolaitos Puerto Ricon Aibonitossa
Baxter i Aibonito, Puerto Rico

Tuotetoimituksien jatkamiseksi Yhdysvaltain markkinoille Baxter teki maailmanlaajuisessa tuotantoverkostossaan kohdennettuja, strategisia elvytystoimia. Niihin lukeutui yhteistyö FDA:n kanssa, jotta tiettyjä tuotteita voitiin tuoda väliaikaisesti erikoisoikeudella Baxterin tuotantolaitoksista Irlannista, Australiasta, Kanadasta, Meksikosta, Englannista, Italiasta ja Brasiliasta. Tuonti erityisluvalla aloitettiin lokakuussa 2017, ja siitä lähtien miljoonia yksiköitä on lähetetty sairaaloihin kaikkialla Yhdysvalloissa.

Baxterin tuotantolaitos Puerto Ricon Jayuyassa
Baxter i Jayuya, Puerto Rico

SVP-yksiköiden lisäksi LVP-tuotteita (”large volume parenterals”) on asiakkaiden saatavilla kaikkialla Yhdysvalloissa. Baxter ei tuota parenteraalisia LVP-yksiköitä Puerto Ricossa, joten hurrikaani Maria ei ole vaikuttanut niiden tuotantoon. Vastatakseen kysyntään Baxter voi myös toimittaa lisää LVP-yksiköitä Meksikon tuotantolaitokselta, jolla on pysyvä lupa FDA:lta.

Valmiina tulevaisuuteen: Uskomme globaaleihin toimitusratkaisuihin

Baxter tekee yhteistyötä FDA:n kanssa saadakseen pysyvän hyväksynnän useille tuotantolaitoksille Yhdysvaltojen ulkopuolella. Tavoitteena on lisätä tuotannon joustavuutta ja vastata suonensisäisten tuotteiden tulevaan tarpeeseen Yhdysvalloissa. Siten Baxterilla voisi olla useita vaihtoehtoisia tuotantolaitoksia tiettyjen tuotteiden tuontiin Yhdysvaltoihin. Tällä hetkellä FDA on antanut pysyvän luvan tiettyjen SVP- ja LVP-tuotteiden tuomiseen Irlannin, Espanjan ja Meksikon tuotantolaitoksista.

Tukea yhteisölle ja Baxterin työntekijöille Puerto Ricossa

Baxter auttaa avustustoimituksissa Puerto Ricoon.
Baxter flyger in hjälp till Puerto Rico

Myrskyn jälkeen Baxter ryhtyi nopeasti avustustoimiin tukeakseen työntekijöitään ja koko paikallisyhteisöä. Koska koko liikenneverkko oli tuhoutunut tai vaurioitunut, henkilöstöllemme oli jokapäiväinen haaste päästä työpaikalle ja takaisin kotiin. Lisäksi heidän oli yritettävä täyttää perheensä ja naapureidensa perustarpeet.

Yksi Baxterin tuotantolaitoksista Puerto Ricossa järjesti vettä asukkaille.
Baxters fabrik i Puerto Rico hjälper till med vattenförsörjningen. 

Baxter järjesti polttoainetta, ruokaa, vettä, hygieniatarvikkeita ja muuta tarpeellista yli 2 000 työntekijälle Puerto Ricossa. Järjestimme useita päivittäisiä lentoja ja toimitimme työntekijöillemme yli 10 000 kg tarvikkeita. Toimitimme tuotantolaitoksiimme kaasukäyttöisiä generaattoreita ja propaanikäyttöisiä keittolevyjä. Lisäksi asensimme tuotantolaitoksiimme pesupisteitä työntekijöiden ja heidän perheidensä auttamiseksi. Baxter tarjosi työntekijöilleen myös taloudellista tukea, jotta he saisivat rakennettua elämänsä uudelleen.

Baxterin työntekijöiden keräämiä leluja puertoricolaisten kollegoiden lapsille.
Våra medarbetare samlade ihop leksaker och skickade till kollegors familjer.

Autoimme myös tuotantolaitoksemme ympäristön asukkaita saamaan juomavettä. Työntekijöidemme ja heidän perheidensä tukemista Puerto Ricossa jatkettiin viikkoja ja kuukausia hurrikaanin jälkeen. Jouluna 2017 muut työntekijämme keräsivät leluja, kirjoja, koulutarvikkeita ja urheiluvälineitä, joka lähetettiin kollegoille ja heidän perheilleen saarella.

Kiinnostavia artikkeleita