Parenteraalinen ravitsemushoito

Parenteraalinen ravitsemushoito

Baxterin parenteraalisista ravintoliuoksista voi olla apua, jos potilaalla on sairaus jonka vuoksi normaali ravinnonsaanti on estynyt.

Aliravitsemus voi olla merkittävä ongelma henkilöillä, jotka ovat terveydentilansa vuoksi erityisen haavoittuvia. Aliravitsemuksesta voivat kärsiä keskoset, syöpäpotilaat, jotka eivät solunsalpaajahoidon vuoksi pysty syömään tavallista ruokaa, potilaat, joille on tehty iso leikkaus, sekä kroonisesti sairaat potilaat.

Usein toipumiseen ja terveyden ylläpitoon tarvittavien ravintoaineiden saanti voi olla hankalaa tai jopa mahdotonta, vaikka hoidossa käytettäisiin parenteraalista ravintoliuosta. Baxter kehitti ensimmäisenä parenteraaliset (suonensisäiset) ravintoliuokset 1940-luvulla ja on saavuttanut johtavan aseman kliinisen ravitsemuksen saralla innovatiivisten ja helposti saatavien tuotteiden ja palveluiden ansiosta.

Työskentelemme yhdessä eri asiantuntijoiden kanssa, jotta potilaat saisivat kaikki tarvitsemansa ravintoaineet ravintoliuoksista.  

Image of woman smiling

Parenteraalinen ravitsemus kotona

Maha-suolikanavaan vaikuttavat krooniset sairaudet, kuten nielemisvaikeudet, suoliston liikkeiden heikentyminen, tulehduksellinen suolistosairaus, suolitukos tai leikkauksessa lyhentynyt suoli, voivat vaikuttaa siten, että normaalin syömisen täydentämiseksi tai sen korvaamiseksi kokonaan tarvitaan päivittäin ylimääräisiä ravintoaineita. 1970-luvulla aloitettiin parenteraalisen ravitsemuksen anto potilaan kotona ja tämä on nykyään tavallinen hoitomuoto ympäri maailmaa. Kun parenteraalinen ravitsemus toteutetaan kotona, potilas saa tarvitsemansa ravintoaineet tutussa ympäristössä lääkärin yksilöllisesti tekemän hoitomääräyksen mukaisesti.   

Kehitämme ravitsemushoitoa maailmanlaajuisesti

Saatavuus

Ravitsemushoitoon liittyviä valmisteitamme ja palveluita käytetään erilaisissa hoitoympäristöissä, esimerkiksi teho-osastoilla, sairaaloissa, hoivakodeissa, klinikoilla ja potilaiden kotona.

Laatu

Valikoimamme parenteraaliset ravintoliuokset sisältävät runsaasti ravitsevia aineita: proteiinia, hiilihydraatteja, rasvaa, elektrolyyttejä, hivenaineita ja vitamiineja.

Turvallisuus

Valmiiksi sekoitetut parenteraaliset ravintoliuokset valmistetaan tiukimpien laatustandardien mukaisesti. Käyttämämme valmistustekniikan ansiosta voidaan tehdä yksilöllisiä lääkemääräyksiä potilaiden erilaisiin ravinnon tarpeisiin.