Hallintotapa

Hallintotapa

Yrityksen hallintotapaan keskittyminen on tärkeämpää kuin koskaan, sillä sijoittajien ja kansalaisten luottamus yritykseen ei enää perustu pelkästään sen taloudellisiin tuloksiin tai tuotteisiin ja palveluihin.

Sen sijaan yhtiön rakenne ja kulttuuri, hallituksen kokoonpano sekä käytännöt ja ohjeet ovat yhä tärkeämmässä osassa.

Hallituksemme jäsenet

Me Baxterilla haluamme työskennellä ennaltaehkäisevästi, alkaen yhtiön hallituksesta. Hallituksen jäsenet tuntevat hyvän hallintotavan merkityksen työntekijöiden, yhteiskunnan, asiakkaiden ja osakkeenomistajien tarpeiden täyttämisessä.

Ohjeemme

Näkemyksemme hallintotavasta on kuvattu osittain alla olevissa ohjeissa ja toimintaperiaatteissa.  Toimintaperiaatteet koskevat hallituksen jäseniä ja työntekijöitä, ja ne sisältävät Baxterin ohjeet yrityksen hallintotavasta, käytännesäännöstä ja arvopaperikaupasta. Seuraavassa kuvataan myös, mistä saat tietoa etiikkaa ja vaatimustenmukaisuutta koskevista kysymyksistä Baxterilla (mukaan lukien yhtiön etiikkaa ja vaatimustenmukaisuutta käsittelevästä tukipalvelusta).

Tietoa sijoittajille

Tarjoamme kattavat taloudelliset tiedot osakkeenomistajillemme. Lue vuosikertomuksemme sekä tiedot ennen yhtiökokousta (”Valtakirjat”), tiedot liiketoimista ja toimitetut asiakirjat. Voit tutustua myös taloudelliseen kalenteriimme sekä sovittujen sijoittajakeskustelujen ja -tapaamisten päivämääriin.

SEC-asiakirjat (Yhdysvaltain rahoitusvalvontaviranomaiselle toimitettavat asiakirjat) ja sisäpiirikaupat

Tutustu Baxterin SEC-asiakirjoihin.

Asiakirjoihin kuuluu tiettyjä Baxterin arvopapereilla tehtyjä liiketoimia, jotka koskevat yhtiön hallituksen jäseniä ja ylempiä johtajia. 

Ohjeemme

Hallintotapaa koskevat ohjeet

Vuonna 1995 olimme yksi ensimmäisistä yrityksistä, jotka ottivat käyttöön yritysjohdon julkiset, viralliset ohjeet. Me Baxterilla pyrimme jatkuvasti tarkastelemaan rutiinejamme ja määrittämään uusia standardeja. Nykyiset hallintotapaa koskevat ohjeemme heijastavat tätä työtä.

Hallintotapaa koskevat ohjeet >

Käytännesäännöt

Käytännesäännöt ohjaavat Baxterin toimintaa. Ne tarjoavat työntekijöille ja toimittajille ohjeita eettiseen ja vaatimustenmukaiseen liiketoimintaan. Ne ovat saatavilla useilla eri kielillä.

  Lue lisää >

  Arvopaperikaupan toimintaperiaatteet

  Lainsäädäntö rajoittaa voimakkaasti yritysten arvopaperien sisäpiirikauppaa. Baxterin sisäpiiriläinen on työntekijä, jolla on tietoa tärkeistä, julkaisemattomista asioista Baxterilla tai joissakin tapauksissa muissa yrityksissä.

   Lataa arvopaperikaupan toimintaperiaatteet >

   Etiikka ja vaatimustenmukaisuus

   Baxterin sitoutuminen rehelliseen liiketoimintaan edellyttää muutakin kuin asianmukaista varainhoitoa, hyviä työolosuhteita ja yhteisöllisiä ponnistuksia. Siihen vaaditaan malli, joka auttaa johtajiamme ohjaamaan ja johtamaan koko organisaatiota eettisesti.

   Lue lisää rehellisyydestä Baxterin yrityskulttuurissa >

   Baxterin etiikkaa ja vaatimustenmukaisuutta käsittelevä tukipalvelu on puhelin- ja verkkokanava, jonka kautta työntekijät ja heidän perheenjäsenensä, toimittajat, alihankkijat ja muut sidosryhmät voivat ottaa yhteyttä ja kertoa havaitsemistaan ongelmista tai keskustella avoimesti eettisistä kysymyksistä ja sääntöjen noudattamisesta yrityksessä.

   Hallituksen valiokunnat ja säännöt