​José (Joe) E. Almeida

​Hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja

​José (Joe) E. Almeida

Joe Almeida nimitettiin Baxterin hallituksen puheenjohtajaksi ja toimitusjohtajaksi tammikuussa 2016. Hän johtaa yritystämme dynaamisessa muutostyössä, jossa keskitytään innovaatioiden lisäämiseen, liiketoiminnan optimointiin ja strategian toteuttamiseen.

Ennen uraansa Baxterilla Almeida toimi hallituksen puheenjohtajana ja toimitusjohtajana Covidien plc -yhtiössä vuosina 2012–2015. Hän kuului yrityksen hallitukseen vuodesta 2011 lähtien. Tätä ennen Almeida johti Covidienin lääkinnällisten laitteiden osastoa. Almeida toimi myös Covidienia edeltäneessä Tyco Healthcare -yrityksessä useissa johtotehtävissä, kuten yhtiön maailmanlaajuisen lääketieteellisen teknologian johtajana ja globaalin tuotannon johtajana. Covidienin ja Tycon lisäksi Almeida on toiminut johtotehtävissä Wilson Greatbatch Technologies, Inc. -yrityksessä, Acufex Microsurgical -yrityksen American Home Products -osastolla sekä Johnson & Johnsonin ammattikäyttöön tarkoitettujen tuotteiden osastolla. Hän aloitti uransa johdon konsulttina Andersen Consulting -yhtiössä (Accenture).

Almeida kuuluu Walgreens Boots Alliance, Inc.- ja Carlyle-konserniin kuuluvan Ortho-Clinical Diagnostics, Inc. -yrityksen hallituksiin. Hän istuu myös Partners in Health -yhdistyksen hallituksessa.

Almeida syntyi Brasiliassa ja hänellä on konetekniikan tutkinto Instituto Mauá de Tecnologia -oppilaitoksesta.

.

Lukusuosituksia