Toiminta

Baxter on kansainvälinen ja monipuolinen lääkealan yritys, joka kehittää henkeä pelastavia ja elämänlaatua parantavia hoitomenetelmiä ja lääkkeitä. Tuotteitamme käytetään vaikeiden ja henkeä uhkaavien sairauksien, kuten hemofilian, immuunipuutos- ja autoimmuunisairauksien, infektiosairauksien, munuaistautien, vammojen ja muiden akuuttien ja kroonisten sairauksien hoitoon.

Suuntaamme lääkintätekniikan, biotekniikan sekä lääkkeiden tietotaitoamme uusien hoitomenetelmien kehittämiseksi potilaillemme ympäri maailman.

Baxterin kilpailuvaltit ovat sen kuusi osaamisaluetta, jotka tarjoavat ainutlaatuisia mahdollisuuksia kehittää ja valmistaa tuotteita sekä palveluita. Nämä osaamisalueet ovat plasmasta valmistetut sekä yhdistelmä-DNA-tekniikalla valmistetut lääkkeet, lääkkeiden anto, hoidossa käytettävät laitteet sekä niiden ohjelmistosuunnittelu, lääketieteelliset muovit, lääkeliuokset ja sterilointi.

Baxterilla on toimintaa ja tuotantolaitoksia 100 eri maassa. Pääkonttorimme sijaitsee Deerfieldissä Chicagon lähellä. Yhtiöllä on maailmanlaajuisesti
61 500 työntekijää, joista 219 työskentelee Pohjoismaissa ja 32 Suomessa. Vuonna 2013 myyntimme oli 15,3 miljardia dollaria. Investoimme tutkimus- ja kehittämistyöhön 1,2 miljardia dollaria.

Baxterin maailmanlaajuisesta myynnistä 70 prosenttia tulee markkinajohtajien joukkoon kuuluvista tuotteista. Yli 60 % liikevaihdosta tulee Yhdysvaltojen ulkopuolelta. Eurooppa on tärkeä markkina-alue ja Euroopassa Baxterilla on 15 500 työntekijää, kolme tutkimuskeskusta ja 20 tuotantolaitosta.