Kotihoidot

Laadukasta hoitoa kotona

Baxterin mielestä laadukkaasta kotihoidosta hyötyy niin potilas kuin hoitajakin ja sen vuoksi pyrimme tarjoamaan entistä useammille potilaille mahdollisuuden siihen. Dialyysihoidossa sekä ravitsemus- ja vasta-ainehoidoissa on paljon mahdollisuuksia parantaa potilaiden elämänlaatua ja säästää samalla yhteiskunnan varoja.

Monet kroonisesti sairaat tai pitkäaikaishoidossa olevat potilaat voivat saada tarvitsemaansa hoitoa sairaalan sijasta kotona. Kotihoito kohentaa potilaan elämänlaatua. Kotihoidossa sairaalahoitojaksot ovat lyhyempiä, mikä on terveystaloudellisesti edullista. Laadukkaan kotihoidon ansiosta potilaan ei myöskään tarvitse matkustaa sairaalaan saadakseen hoitoa mahdollisesti useita kertoja viikossa, mikä säästää aikaa ja voimia muille asioille.

Mitä laadukas kotihoito tarkoittaa?

Jotta kotihoitoa voidaan pitää laadukkaana,

  • kotihoidon hoitotulosten on oltava yhtä hyviä tai parempia kuin sairaalahoidossa saadut. Elämän laatu kotihoidossa on oltava yhtä hyvää tai parempaa kuin sairaalassa saavutettu.


Kun edellä mainitut kriteerit täyttyvät, voidaan hoidon laatua pitää ihanteellisena kotihoidossa olevalle potilaalle. Monet potilaat voivat itse vaikuttaa omaan elämäntilanteeseensa sekä viettää aikaa perheensä ja läheistensä parissa sen sijaan, että olisivat sairaalassa.

Tuki ja palvelut

Itsensä omatoiminen hoitaminen kotona yksilöllisen perehdyttämisen jälkeen onnistuu hoitohenkilöstön antaman tuen, entistä parempien lääkinnällisten apuvälineiden ja lääkkeiden helpomman käsittelyn ansiosta. Myös lääkepakkaukset ja lääkintälaitteet vievät nykyisin vähemmän tilaa potilaan kotona. Hoitava yksikkö kertoo myös mahdollisuudesta avustajaan kotihoidon tekemiseksi.

Kotitoimitukset

Apteekki toimittaa PD-nesteet potilaalle kotiin. Kotihemodialyysissä Baxter kuljettaa myös tavarat kotiin.